Wednesday 14 August 2013

Hei.

Noniin, kuten olenkin jo joillekin kertonut, lähden torstaina 15.8 lukuvuodeksi 13-14 Argentiinaan vaihto-oppilaaksi. Ne, joille en ole kertonut; sori, en ole muistanut. Tarkoituksena siis olisi vaihtaa peruskuulumisia tämän blogin kautta, ettei tarvitse kaikille erikseen niitä juttuja kertoa, vaikka haluankin, ja varmasti tulen teihin muillakin tavoin pitämään yhteyttä. Tänne kuitenkin kirjoitan yleisesti elämästäni Argentiinassa, ja blogi on tarkoitettu kaikille kiinnostuneille; niin kavereille kuin sukulaisillekin. Ajattelin myös, että blogin pitäminen voi olla myös ihan mukava harrastus, joten päätin siis kokeilla.



Argentiina on n. 42 miljoonan enimmäkseen espanjaa puhuvan ihmisen kotimaa, joka sijaitsee Etelä-Amerikan eteläkärjessä. Sen rajanaapurit ovat Uruguay, Brasilia, Paraguay, Bolivia sekä Chile; pääkaupunki on Buenos Aires. Maa on pinta-alaltaan maailman 8. suurin, elikkäs aika iso. Ilmasto vaihtelee pohjoisen sademetsistä etelän karuihin jäätiköihin. Luontoa on siis moneen lähtöön, ja pääsen toivon mukaan seikkailemaan myös oman kaupunkini ulkopuolella. Kaupunki, jossa asun vuoden ajan, on nimeltään Santa Rosa, ja se on La Pampan provinssin pääkaupunki. Kaupungissa on vähän yli 100 000 asukasta, eli mistään ihan pikkupaikasta ei ole kyse.

Argentiinassa syödään toiseksi eniten lihaa (yleensä nautaa) koko maailmassa, n. 103 kiloa/ asukas, eli keskivertoargentiinalainen ahtaa itseensä lähes 300 grammaa lihaa päivässä. Argentiinalaista lihaa pidetäänkin yhtenä maailman parhaista, ja maatalous onkin hyvin tärkeä elinkeino maassa. Suurin osa argentiilaisista kuuluu katoliseen kirkkoon, ja instituutiolla on maassa melko paljon vaikutusvaltaa. Vain noin 1,5% maan asukkaista kuuluu alkuperäiskansoihin, eli ihmiset muistuttavat ulkonäöltään melko paljon etelä-eurooppalaisia.
Asado, argentiinalaista grilliruokaa

Argentiinan ylivoimaisesti suosituin urheilulaji on jalkapallo, ja maa on FIFA-rankingissa sijalla 5. Myös tennis, maahockey, rugby ja moottoriurheilu ovat suosittuja lajeja. Itse olen ilmoittautunut Estudiantes Rugby- nimiseen seuraan, jonka kotikenttä on melko lähellä kotiani.

Host-perheeseeni kuuluu vanhemmat Silvio ja María, pikkuveli Andoni (15 v.), isosisko Arantxa (19 v.) joka opiskelee Buenos Airesissa, sekä isoveli Marcos (35 v.), joka asuu Santa Rosassa. Talosta, perheestä sekä koulusta ja harrastuksista myöhemmin, joten tässä tämä ensimmäinen postaus.


Argentiinan kartta



La Pampa
Patagonia


Iguazun vesiputoukset






1 comment:

  1. Mä tiesin et oot lähössä mut en ollut sisäistänyt jotenkin. Pidä kivaa!! :)

    Ja ota sanavahvistus pois, se on ärsyttävä.

    ReplyDelete